17 September 2008

GADIS TERTINGGAL?

salam...

sedikit pengajaran tuk sume...

weh...nape kiter nye spot xpenah mengene?sebab doktor syg kiter lebih....hahahaahha...bukan nk citer psl exam endblock kiter yg BEZ giler....mesti gak bkn psk minitest kiter yg BEJAYE 2...tp citer lame..pasal 12 dak pompuan yg kene tggl bas uia kat gombak....hahaha...camne leh jd ek?

pas brusahe setgh mati dpt bas tumpang..kami pon betolak lh...ngan bangge 1st time pon kls...yahooo....pe yg lg bes thp cipan...dah lah bas betolak lambt,pakcik bas luper nk antar kami ke m3x, leh plak sesat sampai kepong...pecaye x?

tp 2 xcukup mencabar....mamat2 kat quiz 2 xlah ensem cm ketua batch kate awek2 U laen kan...hahah...pas penat gelak ketawe,salin soklan quiz...kami pon ngan sronoknye kene jln dr um ke stesen lrt universiti...jauh gak rupenye...cair makeup...hahaha....dah xder kenderaan...nk wat camne kn...

dipendek kan citer...tengahari ahad 2 dah pon confirm bas...yeye...kul 5 kat tgge bsr...kami pon besronok kat convest...alamak tibe2 ujan...alhamdulillah...sejuk...

kul 4.30 ptg...dh xsbr nk blk...4.45 ptg...pkcik ni skt perot kot bab 2 lmbt...xper, tepon bro yg uruskan bas lah...tepon punye tepon...btol die kater kul 5... de dak yg nek skali besuare...kami telmbt bas kul 4...zup...bederau darah dgr...ade 2 bas kot...xkan kami ditgglkan...tepon pkcik bas haram xdpt..tepon bro td xbejwb...

5.45 ptg dgn usahe besame...CONFIRM KAMI DITINGGALKAN....bup...jatuih teduduk sume....xsangke...camne nk blk ni...tiket bas dgr kater abis dah...pas wat mesyuarat tegempak klh pak lah nye meeting...kami wat keputusan...sesuatu perlu dilakukan..jd dr 12 org kami bepish 2 pasukan...3 org g pudu cr tiket..yg laen tggu tuk tindkn berikot nye...

6.05ptg...dgn bantuan bro Abu(bkn name sebnr) tlg antar kami ke stesen LRT...wah...baiknye die...kami betige pon tekoncoh2 bekejarkan lrt...dgn beg bebondong2..nek turun tkr star...selit2 antara lautan manusia...

7.15 mlm...sampai pudu...Ya ALLAH xder tiket bas langsung...dr sehebat2 MARA liner smpai ke sekecik2 pe tah name bas 2...sume xder...tibe2...nun jauh di sebuah syarikat bas Skemaliner(bkn name sebenar)...ade bas g kuantan...yahoo...kul 9 ni...alamak mereka2 di gombk xsempat lau nk dtg...ahhh...tepakse...9 org tepkse tggu lepas tol gombk...bro...kami nk 12 tiket g kuantan skang...ok...rm20...bapak mahal...tp darurat...cekup jelah...

9.00 mlm...ek mane bas...bekalan makanan tuk 12 org dh dibeli...dak2 kat sane dh berani mati men lintas2 tol...
9.30mlm...bas ngah jam..xdpt msk stesen...kami tepakse bejln dgn sume mknn 2, 3 beg tarik....manelah g lelaki2 budiman skang...tepakse gak ditarik...
9.45mlm...bejln lg...mane gak bas ni...org2 di tol dh mcm anak2 tebiar dah...
10.15 mlm bas smpai...belari2 kami...namun...bup...kami jth lg...bas tmbhan...
10..30mlm...seat bas xcukup...arghhh...xleh jd ni...dgn panasnye sorg bangkit mempertikaikan...tediam gak r bro 2 kene...
10,45mlm...alhamdulillah...dpt gak 12 seat kami..11.15mlm...ya Allah bas ni cm nk tecbt je enjin die..pas ampir bepuluh2 kali ingatkan driver 2 pasal tol...die pon naek fadeup tp kesian ngan kami...die pon lyn jer...
11.45mlm...subhanaallah nmpk dorg duk tepi jln...alhamdulillah sronoknye...dapat pelukan =) betape pentingnye kawan...sayang korg...
12.00mlm betolak pulang...namun disngka ujan panas smpai ptg..ujan ditghari..BAS.TEGOSTAN KE BELAKANG MASE NAEK BUKIT....ya allah...hanye Allah tahu perasaan kami naek bas tu..dgn kelajuan mengalahkan leman bejalan...tp syukur kami tetap besame mengharungi sume ni...
4.30pg...kami tibe dan dijemput pulang...dgn pengalaman ni kami sebenarnye sgt sronok dan besyukur...hahaha...

moral of story....lao nk spot....antar team skodeng tekuat okey......

_dikarang oleh ketua rombongan 12 gadis yg t'tinggal (penulis meminta identiti beliau menjadi MISTERI)_

21 comments:

Anonymous said...

sayu gak cite sister nih..sob sob sob..ak xdpt imagine cmne yg 9 org 2 tggu kat tepi tol gombak..isk3..

Anonymous said...

that's life is all about. it puts u up and down. there will be time when u're happy and sad. that's the sweet of life. take it as a lesson. don't rely on others too much. but it's fun isn't it? having to go through all these together. it really tests ur patience and friendship.

so what im still a rock star said...

haha lawak siot cite korang. whatever it is, congrats to the story teller. pnjg gile ko karang cerita. okla boleh paham la cerita ko tu. isi2 penting semua ada. haha

yang gelak said...

ia mengambil saya beberpa ketika untuk btol2 memahami apa yang terkandung dalam cte ini...pape pun, every hard time has it own fun and sweet moment....btol x???

p/s : bala ponteng klas kot....hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

yangterkeduterdiam said...

sedih aku tak dapat sama2 merasa ujian tu skali ngn korang....tahniah atas keberjayaan menghadapi ujian hari tu...

916 tak semestinye tak bejaye said...

aku tertarik kat isu spot endblock...laen kali kita takyah la spot2 dah,n as 2nd year medical students we should not be dependent on spot rite?

kepada 12 gadises, aku kagum...tabahnya kamu semua...

Anonymous said...

owh ni la citer sepenuhnye...cian krg...xpe2...walaupun krg kene berjaln ke lrt stesen + kene tgl bus + tiket bus mhl + sit bus x ckp + bus mcm taik + smpi kul 3 pg kat kuantan...tapi sume ni bg pengalaman kat krg kan..nnt bile igt2 blk,mst krg akan gelak sakan...plus,krg yg mengalami kesusahan ni x mengharungi bnd ni antara krg je...ade yg sggp bersengkang mate jmpt krg kul 3 pg..semangat kawan kan....lgpn,sape lg yg kite nk hrpkan kalo bkn batch kite sndri...from sume bnd yg jd ni, buatkan kite rpt antara satu sama lain..go 11th colony..'WE R DIFFERENT'

aku yg kene tinggal said...

haha....cite ni hampir2 nak dlupakan, tp tetibe muncul kat cni...dah lamer tunggu nih...dgn ini di sini aku ingin mengucapkan tahniah kpd pakcik bas 05 yg berjaya tinggalkan ktorg terkapai2 kat uia gombak. tp apapon mmg best gak dpt pengalaman gtu walaupon penat abes ari tuh. risiko tinggi tuh. smpai skrg ak fobia akan perkataan "kene tnggl bas".haha. btw, thanks bebyk kpd insan2 yg sudi menjemput kami pg2 bute tuh. mmg x dinafikan ssh nak bgn pg2 bute semate2 nak jmput org kat stesen bas. haha. thanks lg.

Anonymous said...

nmpaknye writer terlupe nk tls wiper bas rosak smpai x nmpak jln di mlm yg gelap gelite mcm kopi o... ahahaha

ted mosby is a jerk haha said...

wow new look la blog ni. ke aku sorg je yg perasan blog ni dah nmpk cntik? the thing is, aku slalu jgk tgk cite online kt 8tv. masuk2 blog ni cm rasa masuk website 8tv je, sbb mcm serupa. hihi. but not bad la. drpd aku yg x reti design kan, i think this is good. but not good enough cos i knw admin can do it better

Anonymous said...

to 916 tak semestinye tak berjaye, mmgla as 2nd yr medical students kite x SEPATUTNYA rely on spot ques. tp spot tu kdg2 membantu jgk, lebih2 lg utk yg tak habis study lagi. secara psikologinya, spot tu meringankan beban utk org yg kepala dia berserabut gila dok pk nk habiskan study. lainlah kalau pelajar cemerlang, revise pn sepuluh kali dah agaknya, x payah la nk depend on spot ques. its just, jgn selalu jadikan amalan nk rely dgn spot ques ni, x elok. kita belajar perubatan ni nnt nk cure pesakit. jd sebaik2nya kita persiapkan diri dgn ilmu yg cukup. mcm dr syarif ckp, siapa nk jmpa dgn doctor yg ilmu dia 50% kan. so, sbg peringatan, umumnya utk semua, dan khususnya utk diri aku, jgn study last minit. bahaya utk diri sndiri.

gs00 said...

vavava.leh lawan citer 'rombongan cik kiah ke putrajaya'...tapi abg 'abu' tuh mmg baik ah...keta pun mahal (even kete ayah die)...

sarkjoe the awesome said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

spot is nothing....
luck is everything...

Anonymous said...

aku ad spot untuk final exam blok 2 nii.. ade sape2 nk..
1)embrayo ngan anat mybe doc kata tak masuk..
2)pharmacho anti-motility dinasihatkan baca..mybe esei
baca bab anti-rasuah untuk short note
3)patho mayb chronic liver disease atau liver cancer..
4)PBQ masuk soalan sama tahun 2005

biasa la.. ni spot bukan soalan bocor, so maybe msk myb tak..
kalu tak keluar dlm exam paper maknanya tak masuk la spot ni..
next time kita try spot lain plakk.. practice make perfect

fatin r said...

emm..dugaan2 sume tu ok je tp yg menyakitkn hati nye pakcik bas tu lah. sedap je tgglkn anak dara org kt sana. dhla nek teksi pkcik teksi tu pn tgglkn ktorang tepi jln suh lintas sendiri dpn tol tu sbb die kate ssah nk ptah balik. huhu, anyway this IS a sweet memory for me w u guyz

opi said...

sesape nak dngr dgn lebey lanjut cter abg abu (bukan nape sebenar), dan sape sebenarnye die tu, meh la dtg blik aku..akan ku citerkan.. haha. thanx tu "abg abu" sbb ksiankan kitorang yg tersadai kat gombak aritu.

opi said...

eh..silap..*(bukan name sebenar)

dr-jr said...

em...simple thingz...bende dah nak jadi...
k...no need to ulang many times...hu3

iryany said...

"moral of story....lao nk spot....antar team skodeng tekuat okey......"

aku suka tagline d atas..ingat senang ke nk g rayu2 kat dokter2 terchenta??susah+takot taw..haa..oleh itu,kpd yg x bkenan dgn kaedah ini,diam2 sudey..hehe

haa..psl korang kengkawan ku yg ttinggal..rugi aku x join sme..huhu~

mangsa 1st pro 2009 said...

sapela x suke soalan spot..lagi2 mmg sah2 dr cakap masuk..mcm dpt duit raye rm1000 tuu..hehe..tp betulla jgn terlalu bergantung dgn soalan spot..nanti kite bukan boleh main spot2 je pesakit tu sakit ape..spot denggi skali rupe2nye patient migrain je..mampoih la patient tu kalo kite bg ubat yg x patut..haih..jom jom jadi rajin!!