10 February 2009

intenational 'joke' (pronounce it correctly)





135 comments:

rakan sebilik said...

wahai mahluk berkepala botak..
study2 laaa...
udah2 la tu melukis..
asyik nak tembak MCQ je..
hohoho..
ibarat kepala botak,
MCQ tembak..
heeeeeee...

sharp shooter said...

aku harap tembakan aku esok
tepat pada sasaran..
fire in da hole!!!

budak bilik 2.5 said...

haha, tolu

Anonymous said...

kenapa nk beli snapper pulak?belilah teropong...senanglh sedikit nk tengok aktiviti 'musuh'...hehehehe..

fail or pass? said...

ntah, ak rs baek beli teropong, nk lg sng MCQ beli satelit, boleh tgk aktiviti semua 'musuh' ,boleh buat analisa yg lg gmpak.stgh musuh tu dorg punya defend fulamak, satelit punxleh pakai..

fail or borderline pass? said...

nasihat terakhir, pastikan 'posisi mnyerang' yg terbaek, posisi pntg untuk cmerlang dalam MCQ..

Ahmad Anas Sufyan said...

ak cdgkan posisi 4 4 2
ni posis pling bek
sbb ada 2 striekr utk mneyrang
ngn ada perhanan n midfield yg mncukupi..

lenugah said...

ramai teropong ak td, ape la, segan ak

teropong said...

yg penting vitamin a kene ckp....gune teropong kuat mane pn klu mate tk nmpak tk jd gak

yang kecewe said...

siot...patut a ak try nk tropong shakirah td x nampak...xcukup vit a upenye...

budak bilik 2.5 said...

hehe, sedap td sume aku bantai

aku yg macho said...

slmt cuti korang...pro jgn lupe...bak kata prof nasa....blaja pelan2...huahua

skuad peninjau O.S.P.E said...

PERHATIAN!!! kami telah berjaya mengesan bbrp buah 'jerangkap samarr' d atas meja OSPE...'jerangkap samar' ini agak sukar d kesan

tp x pe...kami telah brjaya memadamnya n brjaya jugak mengenalpasti 'dalangnya...

inspektor Eliza said...

hebatlah skuad peninjau OSPE, (tabik spring...)
macam special branch plak..,

Abang Jaga Exam said...

Korang ni boleh tak kalau jgn bawak teropong ke ape-ape ke. Igt Lecturer taktau ke? Abang jadi strict korang marah. Abang jadi tak strict lecturer marah. Semua tak kena. Apa la korang ni. Dah la pegi tandas ramai2.

pistol air said...

hahahahaha lawak gile dowh! aku tatau ar nk komen ape. aku tembak slalu tak kene. takpun aku tembak satu betul, tp dua salah. jadi -ve markah aku. huhuhu. ospe, ospe. kdg2 aku gembira gak dpt klu. aku..aku berterima kasih la pd yg 'membantu' tu. kalo x mmg bertakung satu baldi le air mata aku x dpt jawab exam. kpd abg jaga exam, aku buang sume yg tak patut dlm toilet sblum dtg ke muzium. jadi aku x terlibat dlm 'pergi tandas ramai2'. he he he

lulus pun alhamdulillah said...

teropong aku defective. so aku xle nk teropong sape2

sya said...

tula rezeki namenye..ada yg kite pulun bace x masuk..yg tinggal x nak bace masuk pulak..papepun,mintalah pada Yg Empunya Ilmu..bykkn doa..sebelum,semasa dan jgn lupe slps exam jugak..mane tau,Allah kan Maha Berkuasa...

cctv dalam bilik cadaver said...

korang ni mcm2 skill buat. Yg tak masuk akal pon ada. tak pernah terfikir pon ada. tak payah sebut kat sini. Kreatif sungguh. Kalaula gune tahap kreatif tu untuk islam kan bagus.

Ada yang tahu bahasa isyarat padahal sblm ni tak tahu pon. ada yg melukis2 atas meja la. ada yang korek hidung masa sampai rest station. Eii saye rakam tau. nnti tunjuk kat semua org.

huhu.

BISOLAJOK said...

KAWE NK KOMEN JGK TP KOMEN KAWE ADALAH RAHSIO, SO, XDOK SAPO2 BOLE BACO KOMEN KAWE, PADE MUKO SORE2

malayoo said...

tak hingin pon nk bace komen ko..haahahah

sahabat said...

dak medic ni mmg suka mengarut ke?
kan bagus kalau discuss menda yg leh wat org len lebeh beriman

buzt said...

sahabat, ko ingt budak medic ni malaikat ke? semestinye la ade part mengarut2..lagipun ko tgk la posts lain..ade je topic serius..takkan nk serius sepanjang masa..ape daaa..

K-sparing diuretics said...

agak ar..tak best gile kalo nk joking pn x boleh..bukanny mengarut melampau pn

furosemide said...

ntah sahabat ni, pas exam kot. bg r ak relax sket dgn mengarut. haaha...tp tol gak dah 24 (masuk ak 25 komen dah) semua ckp pasal benda yg sama. kalu tukar topic utk mengarut k gak

sahabat said...

'manusia itu ada yang mencapai taraf malaikat, dan ada juga spt binatang...bahkan lebih teruk. semua adalah kerana aqal kurnian tuhan di kepala ini'.
'beruntunglah bg manusia2 yg mengetahui dan berfikir'

melay said...

aku,aku setuju kalau tukar topic!cite menda len lak....tp, aku x de idea

aku ahli 11th colony said...

komen2 kat blok x mengambar kan sape bdk medic ni yg sbnrnye....kalo incik "sahabat" nk knl or nak tahu bdk medic cane, meh la join kitorg seminggu dua kat uia ni. ktorg msti SGT suke...huahua

hamba yg hina said...

hahahaha...sahabat, mencapai tahap malaikat x same dgn pure malaikat. manusia tetap ada perasaan, nafsu, dan sbgnye..malaikat xde..kalo ko nk kitorang mencapai taraf malaikat, ko doakan la ye..semoga nanti kitorang jadi seperti ap yg ko harapkan

dudo said...

komen2 tu sume khas utk apa yg dipostkan..jadi x heran ler kalo dr atas smpi bwh komen yg same..itupun nk kecooo

Anonymous said...

hoooooooooo sahabat, baik ko senyap sbb ko tak tau ape2

tolo tamide said...

apsal lpas bli snapang pekedai pun hilang?musykil2

sahabat said...

ok2, 'lebih baik senyap daripada...'
ikut suka hati korang nk discuss ape pun... tp beringat jgn meleret-leret

spammer said...

pekedai nk g beli stok teropong kot. da ade yg oda teropong.

11th colony- huhu said...

betul tu sahabat...
aku pn dah ada pengalaman...kadang2 bende yg kita tak buat pn kita akan difitnah buat jgk...
pengajaran yg aku dpt:
"pengalaman mengajar aku menutup mulut"

Anonymous said...

biase la tu..manusia yg takde kerje..fitnah dan bergossip jer la kejenye..lagi teruk siap buat halaqah tu nk berfitnah..jadi baik diam jer

toxoplasma gendut said...

hehehe

BENCI pemadam OSPE said...

best gilaaa post nih...haha bagus2...kepade yg suke memadam soklan ospe pny jwpn tu, KO PUN TGK JUGAK LA KAN SBLM KO PDM????!!!!! meNGGELABAHHHH NAK PDM jwpn ko dpt jugak!!!!

hippo...potamus said...

ehh mane adeee...derangg baeeekkk...x nmpk jawapan punnnnn.padam secara rambang..sambil padam tu tutup mata supaya x boleh nmpk jwpn sebenar.jujurrrrr gleeeeeeeee derang ni..bagus2

insan tegar dikutuk said...

dahla wei.. yg penting sampai bile la nak tgk jawapan kat meja?nnti bile depan patient mane ada jawapan kat atas meja lagi.. preclinical ni mungkin selamat. clinical nnti macam mana la tatau. mane ada jawapan kat muka patient. Above all things nnti everybody must be independent jugak. Jomla kite start buat sendiri2.. memang susah sket awal2 nak buat macam mana. Tapi kalau tak mula skarang susahla nnti lagi teruk.

sekadar bagi nasihat je bukan arahan ke ape. nak kutuk saye pon takpela saya tak kesah. Tapi bagila peluang refleks apa yg saye sampaikan. Takpe nk kutuk saya tapi janji fikir sejenak k.

Anonymous said...

baeklah sayang...

tak pdm n tak riru said...

sy rasalah orang yg pdm tu sebenarnya mungkin rasa cam tak adil,
diorang blaja penat2,tak tido mlm,skali senang2 aje ada jwpn atas meja.
dan ada jgk yg padam sbb tak nak bersubahat,kalau pura2 tak tahu benda tu ada ats meja rasa cam bersalah.nak tak nak padam.
n sy yakin 99% org yg pdm jawapan tu adalah org yg tahu jawapan,dia tgk ke dulu ke tak ,tak ada masalahnya,sbb dia mmg dah tahu jawapan.

n orang yg x dpt tgk jawapan ospe plak rasa geram kat orang yg padam nie sbb sepatutnya kita kena tlg menolong,nanti fail mcm mana.

rasanya solusi adalah kita kena study betul2,masalah nie sume takkan timbul kalau sume orang prepare,sume tahu jawapan,kalau lulus asbab meniru tak best kot rasa.tul tak?

me said...

the one who cheats, doesn trick any1 else but his on self! no 1 will be affected if u cheat, not the lecturers, neither the person who deletes the answers, but u urself.

doesn u feel ashamed that u passed just bcoz u cheated, not bcoz u deserved to?

do u think ppl need a doctor who cheats?

i luv 11th colony said...

aku yaken ngan bdk2 11th colony. aku tahu korang sume pandai2 sbnrnye, tp ntah manela silapnye smpai korang perlukan jwpan org laen utk lulus pekse. apekata kite bekerjasama dlm jln btol, cthnye wat study grup sblm pekse...bincang same2 kan lg bagos. mintak nota kwn ke...btol x? jom kte same2 berjuang utk pro n last endblock exam, blok 4 nnt. aku tahu korang bole nye...

Anonymous said...

hehe..snangnye nk mempertelagahkn sesama muslim...

VV said...

mmg bdk medic batch ni suka gaduh. psl apa la orang islam suka bertengkar benda yg sgt mudah difahami

Anonymous said...

BO MU BALOH. DALE 11 KOLONI KAWE BIJOK SAKLI, BO A NK TNJK PANDAI NYO

siput_turbo said...

tuk "insan tegar dikutuk" : alahai...jangan la mrajuk...btol la ape ko ckp tu...lgpon,kite nih xbleh nk ubah org sbb hidayah tuh tuhan yg bg..tugas kite nasihat je la...org xnk dgr tu diorang punye psl...yg pntg kite da lps tanggungjwb
tp satu je aku nk komen xpyh la nk sama kan klinikal ngan pre clinical ni...xsame dia punye exam..dun wori la...sampai time klinikal nnt xde nye diorang nk meniru...huhu

tuk "me" plak:
sbr "me"...jgn emo2.diorang saje2 je tuh nk gurau2:)
yg nk meniru tuh xmrh pun org yg pdm jwpn.walhal diorang bersyukur lg tau.time kasih kat org tlg padam tuh sbb ade gak di kalangan kite org yg mengingatkan org lain.syabas.....

tuk "i luv 11th colony" plak:
aku skong pe ko ckp tuh...da la jgn gaduh2 sesame sndiri..xbek...
ape kate kite same2 berusaha tuk bjaya...yg terer kne la tlg yg kureng terer.yg kureng tu pun jgn la malu nk mntak tlg.kite slg membantu.br berkat hidup.
lgpon klu ade kwn2 kite yg fail batch kite gak yg dpt name...bkn org yg fail tuh je.ok?so marilah bersama2 memupuk rs tanggungjawan dlm diri msg2...
gudluck tuk smua budak2 11th batch...smoga Allah S.W.T meredhai sgala perkara yg kite lakukan...

Insan tegar dikutuk said...

hmm.. oklah.. thanks..

peminat said...

taqi,postla kartun lain plak..
x sabar ni..
macam tggu manga naruto la plak....

dr-jr said...

haha....gud jokez... =P

yeh said...

Prof soh study study pro lepas 2-3 hari rehat

skuad penulis OSPE said...

aku benci gle org yg padam OSPE!!! x kesah ar lawa ke hensem mcm mane pon...yg korang sebok2 nak padam tu apahal.kadang2 org yg amik jwpn kat atas meja 2 bukan la tolol sgt.tp kekadang tak cukup masa nak pikir...satu hal lagi korang yg padam tu nampak gak jwpn 2!!!kes tiru gak 2! tapi yg lebih kejam, tiru pastu xnak kasi org lain tiru.keji giler!!!!hahahahaha

kantong kempis said...

kantong kempis

BENCI PEMADAM OSPE said...

sy faham..mase yang 2 minit tu sgt lame...LAME GILEEEEEEEE!!!! org yg tukang padam tu pandai... dlm mase 2 minit tu DIA SEMPAT CARI JAWAPAN!!! 2 MINIT KAN LAMEEE.... pastu pdm tu 1 saat je.... so dia dah tulis jwpn die dlm 2 MINIT TU!!! die takde keje die pdm la kan.... BAIKKKK SGT...

hambaAllah said...

1)kepada penulis jawapan OSPE...

sy pn tak tau kenape anda nak kene tulis jawapan kat meja, ingat lah niat tdk menghalalkan cara, bnyk lg cara nak tlg kwn2..

kadang2 2 org tu bkn tak tau jawapan utk soalan tu tp sbb ada jwpn kat atas meja mereka jd nak tgok sbb syaitan ni dia suka hasut ke arah bende2 jahat..

ingt lah: wa ta'awanuu alal birri wattaqwa wala ta'awanuu alal ismi wal 'udwan..

no 1 anda dah buat vandalism ngn conteng meja ospe,
no 2 anda dah salah tlg org

2)kepada peniru jawapan ospe:

ingatlah Allah maha melihat apa yg anda kerjakan..
takutlah hari di mana tiada penolong bagimu..

3)kepada yg duk marah org padam ospe:

kalau anda takleh jadi garam yg nak memasinkan ikan, anda jgn la jd lalat yg membusukkan ikan..
kita ni kalau boleh jangan lah jadi penghalang kepada kerja2 kebaikan, ssh nak jawab kat Allah nnt...

sekian,
hamba Allah yg lemah.

faidhi said...

Jom Solat Isyak berjemaah kat masjid kampungku ada makanan free. JOM!

AsH said...

uia ni byk org yg sebok2 kan... skuad liquid la,squad pmdm la...ospe yg 2 minit tu sempat pdm..tak revise u punye jwpn ke?

pendek kate, byk yg suke busy body..

Anonymous said...

ak yakin...wakakaka

toxoplasma bucik said...

hai, camne la aku ni, pelajaran dah la tk stabil, hidup pun serabut, camne la aku nk jwb peksa pro ni, ssh gak idup kalo x meniru.

~~ said...

2 bende ni adalah bende berbeza tp lebih kurang sama je..

bila ada bende salah berlaku akan ada org yg rasa nak betulkan sbb tujuan kita hidup kat dunia ni adelah sbb nak kejar akhirat semata..

kene ada org yg slg mengingatkan sbb addinunnasihah..

kalau kita nak dilayan macam org dewasa kita kene la bersikap seperti org yg dah dewasa...

tlg la jgn marah org yg nasihat ke arah kebaikan, buruk akibat nya jd penghalang org nak buat baik...

1;3 said...

da2 la gadoh wahai dak2 bath 11..yg penting amek iktibar..xde makna nye result xm kalo pass tp care yg xbtol..mari lah kita same2 berjaya krn hasil titik peluh kita..baru lah ade berkat sket..skrg kita mungkin xnampak lagi..tp nt kita keje dah mungkin tuhan akn tnjuk kt kite..mungkin ade berkaitan dgn kesalahan kita zmn silam dulu2..kite sume neh sy percaya bijak2 sume..so yakin lah dgn keupayaan diri anda..malaysia boleh!batch 11 pom boleh!

Anonymous said...

langkah pertama ke arah pro: kurangkan ponteng kelas, sentiasa bersemangat, tidur awal,kurangkan konflik2 yg x berkaitan, kurangkan perkara2 lagha, bersikap lebih professional dan mtg, bla bla bla.. (haha)

fatin said...

mmg sedih ar tengok korang ni. bende kecik mcm pdm jwpn dibesar2kn, bende besar cm bab dosa pahala, dikecik2kn.

tak tahu ape yg korang pikirkn, np perlu bergantung pd bende yg SALAH dn boleh bt DOSA?

bergantunglah pada ALLAH, yakin ngn dri sendiri. korang dh ade kt UIA amek medic tu pn dh kira bagus, satu rezeki yg ALLAH bg, tp orang sll amek mudah ngn tuhan.

hmmm...korang pk2 la snri2, sume pn dh besar takkn asyik nk orang ingtkn. kitorang ni menyibuk pun sbb sayangkn korang. serius. kalau ak tk kisah n tk sygkn korang, xde nye ak nk comment kt sini, lantak korang la nk hidup cane pun.

tapi aku kesah, aku btol2 harap kita berjaya sama2.

akhir kata,

"ALLAH gives and forgives,
man gets and forgets."

systen said...

PEMADAM OSPE DAN PENIRU OSPE KELAHI,
AKU TIDAK MAHU MATI DI TENGAH TENGAH..

PEMADAM OSPE MILIK PENDIRIAN, PENIRU OSPE PUN..
KERANA KITA MANUSIA MILIK AKAL..
JIKA SAMAPUN, BUKAN KERANA PEMADAM OSPE PENGARUHI PENIRU OSPE ATAU PENIRU OSPE PENGARUHI PEMADAM OSPE..

LAINLAH KLO BELUM MUMAYIZ (BODOH DOKLEH NK PK MN BAIK MN BRUK,SIAP GOJOH LAGI)

PERSOALAN,SIAPA BELUM MUMAYIZ???

Anonymous said...

tajuk kartun ni 'intenational 'joke' (pronounce it correctly' macam nk perli lecturer je.....ini 'isu besar' ni....

messi said...

perli lecturer?
camner tu?

I have said...

that we are good for nothing if we are like this.

amir said...

B U D U... itulah ejo budu

bb said...

ak nk komen jgk, ihik, malu la nk komen, nnt ak komen korg bace, xsuke arr, ehek

LOLA said...

budak medic uia ni suke BUSY BODY! itu yg penting!!

pastu serius nak mampos..jokes pun take seriously...

jenjejeng said...

ini..ini..bodoh

bacelah berulang2 kali

so7 said...

betapa hancurnya....
aa..aa..aa..aaa..
hati dan jiwa ku...

OSPE said...

mati kau israel

mee goreng mamak said...

hahaha lawak gile laa korang ni..sikit2 pun nk gaduh..blum pernah lagi aku tgk korang ni berpikiran matang dalam menyuarakan pendapat..tak kesah la apa2 post pun..mau dikelas, ataupun dlm blog ni, asyik nk gaduh je..tp kalau diteliti, byk org meluahkan perasaan tak puas hati dlm blog..mgkin sbb malu atau x smpt nk luahkan dalam kelas ble tibenye sesi muhasabah..klaka gile tgk korang gaduh..cukup2 la tu emo2..pemadam opse tu bergantung pada niat..kalo niat ko btul, tanak kawan2 ko tambah dosa, itu mmg terpuji..tp kalo niat ko tanak bagi kawan2 ko tgk jawapan sbb takut dorg la excellent dr ko, tu dah salah..semuanya terpulang pd niat..terkejut aku tgk comments smpai 70 lebih..rupa2nya byk pasal ospe..aku rase nk ckp bende2 ni ckp trus kt class..kalau kt sini, tak pernah sudah nnt..cheer up! kita dah 22 tahun (most of us)

setantasport said...

perhhh..ramai nye komen gmba taqi nih.ak nk lukis pastu post jgk la.tgk ada org komen ke x

Anonymous said...

kalo gambar ko menjadi, ade r kot org komen..kalo x jadi, lupekan je la niat..hahahahahah

xdelabusybodysgt said...

LOLA ko budak mane? emo terlebih pulak aku tgk..harap2 ko seorang insan yg bukan busy body mcm kami..dah mudah-mudahan kau dpt mengawal kemarahan ko pada hari2 yg mendatang

muhammad adnan said...

aku rase aku krg serius, though ppl may sometimes misinterpret me as being serious (hihi). perlukah keseriusan dlm kehidupan? (hoho)

Anonymous said...

entah..serius tu ape? aku tidak pernah mengenal erti serius dalam hidup..kahkah

Masih nak bergurau, sudah2la said...

Perlukah serius dalam kehidupan?
Apakah soalan ini? Bayangkan kalau Arrasul SAW tak ada sifat serius, sampaikah Islam pada kita hari ini?????-marah betulla aku dengan org yang ty ni.

jom sambung bergurau!! said...

hahahahahah ni lagi sorang..mane la org x ckp budak medic ni amek joke pun seriously? sikit2 pun nk marah..ni yg buat aku marah ni..hahaha..masih nak bergurau, sudah2la ni mmg xde sense of humour ke? eii boring nye berkawan dgn ko..boleh ke ko jamin ko tak pernah x serius dalam hidup ko selama 20/21/22/23 ni? eii boring..boring

LOLA said...

kpd xdelabusybodysgt, apsal aku lak emo? ko dgr tone aku ke? ko ade dgr ke aku marah ke ape?itu pendapt aku kan..apsal takle terime ke?

apsal nak tanye aku budak mane? nak ckp aku ni tak bagus cam ko ke? nak jadi judgmental lak?

so aku tambah lagi satu kriteia budak uia, judgmental!

xdelabusybodysgt..(bidas la balik lola..haha) said...

haha..tengok tu..cara ko menaip pun tau dah..soalan bertubi2 tu tandanya tak puas hati..aku bukan xle terima pendapat ko..aigoo..aku tny ko budak mane sbb cara ko judge budak medic uia ni mcm ko bdk kos lain..ko tgk balik ayat ko..ade aku judge ko mereng ke, sewel ke..mane ade la tuan/puan lola..ko ni perasan sendiri ni..ko sendiri yg buat judgment terhadap aku..eh silap..ko tanye ye? tidak..aku tidak bagus..aku tau ko lebih bagus dr aku..aku tak pernah cakap aku bagus..kalo ko rase aku ade berperasaan begitu, pehh hebat gile ko ade sixth sense..ko ni pms teruk gile..jugde la ikut suke ati kau pun..mcm la ade org nk berubah kalo ko jugde mcm tu..hahahahaha..skrg aku rasa mcm nk jugde kau pulak..kau ni mmg rasional..sume pendapat kao bagus2 belaka..tahniah tahniah..aku suka

aku normal said...

haah lola emo siut..emo gile..pastuh psycho lak tu..tuduh org mcm2..pastuh xsedar diri die yg xley trime pndpt org lain..lola psychoo..keskeskeskes

Anonymous said...

yezza lola psychOOO...lola, ko ni artis ke ape? pernah ke org busy body pasal ko? keco do ko ni..senyap2 sudey...ko nk emosi2 gi blog lain..sebok je bermoody2 kt sini..sakit mata aku..org tgk blog bergurau senda..ko lak buat onar..tak pasal2 nk judge org lain..macam ar ko tu bagus sangat..kalo xleh terime kitorang bergurau..jgn la masuk campur..lagi skali, keco do ko ni!

Anonymous said...

aa lola, pe lagi yg ko nk jugde?
aku nk masukkan dlm kamus ni......

siput_turbo said...

ah...ko fatin...byk ckp la...sebok je..
bia la org nk gaduh pon.bajet baik

MaMa said...

isk2...korang ni..jgnla mcm ni..marilah kite saling sayang menyayangi.... :)

enjoy ur hols while it last~

bunsis said...

iyeee enjoy your hols. the becoming block will be tough. get ready!

Anonymous said...

sy syg MaMa :D

Muhammad Adnan said...

Jangan la marah. :)

rofecoxib said...

ape kes? what happened?

Anonymous said...

xde pape..mari makan goreng pisang panas..aku blanje seposen..hehehe

saya xtulis said...

xnak goreng pisang...nak karipap
kalo xdapat karipap xnak kawan awak da

toxoplasma gendut said...

MaMa, sy pon syg kt awk, awk syg kt sy x? (koikoikoi)

rofecoxib said...

uihh, best tol ade org nk blnj aku goreng pisang pns naik block ni.

toxocara cati said...

toxoplasma gendut tu sape?
sapwe ke?haha..

Anonymous said...

tgk je kt kelas nnt sape2 yg gendut..dia lah toxoplasma gendut tu..muahahaha

100th winner!!! said...

yahooooooooooooooooooo aku org yg ke100 mengomen...hehehe

Anonymous said...

fatin? mane fatin? fatin kecik ke fatin besar?

Anonymous said...

fatin yg menulis tu la agaknyer

ku yg kecewa 103th loser said...

siot la
aku baru ingat nk dpt comment yg ke100
marah nye....kalah marah saya pada cik lola..hahaha

lola controlable..haha said...

wuahahaha lola lagi power r..seperti kata2 di atas..lola tu P.M.S teruk gilerr..xde org marah lagi power dr dieee..huaahahhahahahah..ehh siot jugak aku ke104! ni yg marah ala2 cik lola ni..hahahaha

Anonymous said...

sape yg berani marah fatin tu? waa kacak gile...kuikui...

awww....nyah...xkuasa i... said...

yang berani marah fatin 2 siput_turbo la
hehehe
kacak 2 xleh dipastikan sebab mgkin siput tersebut adalah betina, maka yg lbey sesuai ialah canthek...

Anonymous said...

wow byk giler comment.wakaka. sume pos2 taqi sgt kelakar sbb dier lukis je tapi org akan cari isu utk gaduh, aku x paham kenapa. anywayz, sikap begini jd cam entertainment. wakaka. taqi sgt creative den ensem

Anonymous said...

wakakaka. wakakakaa. wakakaka. besela. itu la keje kite. ade pencetus isu, ade jadi batu api, ade yg pemerhati, ade yg diam diri dan ade yg bajet baik. wakakaka. taqi i dont love u. my heart belongs to someone else. wakakaka

Anonymous said...

ada tertggl 1 lg perangai: bajet mhl; cam org yg strt ckp kt ats ni. shm taqi skrg dh naik kot.

Anonymous said...

ape boleh buat..aku jumpe kekasih hati lebih awal drpd taqi. wakaka

Anonymous said...

haha

CiK SiTi said...

makin laku abg taqi kiter...cik siti suker...i loooiiikeeee~

conershi said...

nk komen skit..sblm ni xprnh nmpk pun jwpn ats meja 2..tuptup bl kuar org discuss psl ni..berblok2 2..pas2 pkir..btl ke..asal aku x nmpk..maybe Allah nk plihara mata kot..tp pliknye blok lps nmpk plop jwpn ats meja 2..0oooo..br th ..rupe2nye pe yg diorg kate slame ni mmg btl la..ptut la lec mrh sgt dlm 0spe blok 2 ari2..gp sblm 2 yg bt ktorg x bt pun tp msk je ospe kn mrh..cam x best la bl lec mrh cam2..so pkir2 la sndiri..x baek bt lec mrh..hargailah lec kt..(p/s:sblm tgk 2 aku dah bt jwpn aku..aku yakin gn jwpn aku..insyaAllah..)

senandung harapan said...

eh hello? sape ckp sy tidak hargai lecturer? sy menghargai mereka, okee? jgn tuduh2. hahaha

nobuta power....ENTER!!!! said...

conershi, ko xnmpak sbb ko xcari ngan betol di mana kehendak soalan dan di mana jwpnnya...hahaha xpun,,mungkin ko tersilap tempat dduk kat blakng skuad pemadam ospe...2 yg ko xnmpak...hahaha

Anonymous said...

watak conershi : bajet baik. wahahaha

Anonymous said...

a'ah la..aku yakin dan pasti tanpa menggunakan sbrg talian hayat, conershi duduk betul2 dibelakang skuad pemadam ospe....bertuah ke, malang tu? terpulang la pada anda utk menentukannya...tp bg aku, malang!! wahahahah..pemadam ospe..pemadam ospe...ramai dah tau sape ko...watak pemadam ospe : wira yg mnyelamtkn kawan2 drpd meniru...peh

Anonymous said...

sape pemadam ospe?dah tau eh?

aku nak tahu jugak said...

sape pemadam ospe tuh? laki ke pompuan? bg la tahu ak

haidhar said...

orgnye ade kt sini.malas je nk bgtau

lippera said...

aku sedih plak pikir korang ni dok gaduh2 pasal benda ni...
em be mature la everyone..
think positively....uhuhu
tp aku rase la kan....
hal ni start ble ader budak yg ingin tolong member2 dia dari kantoi dalam OSPE..
niat tu dah betol tp xberape nk betol..
so kepada yg tulis jwpn tu...
hati ko sangatla baik nk tolong member2 tp ni bukan cara dia..

cuba review balik ape yg kte dah buat...
tulis jawapan tu hanya lah the last choice walopun xbrape nak betol untuk dibuat..
kalo ko asyik nk tolong orang2 macam aku ni nk pass ospe sampai ble2 pn orang macam aku ni xkan sedar untuk cuba belajar sendiri untuk pass...
tp ape yang penting, semua orang...
jangan kte salahkan sesiapa...
untuk penulis jawapan ospe, alhamdulillah niat anda baik nk tolong member tp still banyak lagi care lain yg boleh kte but...tmbh2 lg ko ade kuase nk buat bnda tu semua...nk ngan tak je..
kepada pemadam ospe plak... erm xtau nk cakap ape da... cuma ape yg awk buat tu betol jgk xnk bersubahat dalam menipu...or maybe awk xperlu pn padam sebab tgk la ape yg dah jd skang... sumer kutuk awak2 semua... and maybe kte bleh cuba nasihatkan orang2 yg dekat dengan kite... maybe orng yg tulis jawapan tu dekat je sebenarnye dengan kite, buat kerja pn same2...always remember that prevention is always better than cure
and lastly kepada yg mengharap jawapan ospe(termasuk lah aku) dan kecoh2 marah kt orang yg padam jawapan tu, kte marah la kt diri sendiri sebab xstudy betol2 ...
tgk blk aper yg dah kte buat selame ni...adekah kte dah study btol2 atau dok sibukkan diri dgn men game jek or aweks or benda2 len yg xberfaedah pun... tp kalo kte dah study and still xdapat buat jugak ader la tu bnde yang xkena...
tgk balik hubungan kte dengan Allah, parents kte,lecturer kte member2 kte and diri kte sendiri...
so pikir2kanlah semua..so dgn hrpn komen ke121 akan mendamaikan blk kte semua... insyaAllah..wslm

122 yg best said...

okeh...pas komen yg ke121 yg mendamaikan,wujudnye pengomen yng ke 122 yg ajk gado balik...hahaha jom gado balik....lagi pun,kita gado gurau2 je...saya xtau la kalo ada yg amik serius bnda2 ni..mostly when i see sum1 reading the comments,diorang cari bahan nk glak je....xde sape yg btol2 marah bnda2 ni...haha my perception la....

123 pn bes jgk said...

ntah...ktorg sume da tau da...stragel je lippera nk explain sume blk..

belia said...

hahahahha...tol tuh
lek la lippera..org nk gurau2 je....
jom pakat pangkah libbera plak.hahahhahahah

kawe said...

ape yg betol tu kte amek pengajaran.... betol gop kato liiiippppppeeeeraaaaaaa.huh

126 said...

da2..x yah backing..da amek da pngajaran

hidup komen 127! said...

pas paidi cakap kt depan pasal blog semua jadi senyap..tp x effective kt aku pun....aahhaha

128 said...

aku pon!aku x terkesan pn

Anonymous said...

bila hati sudah 'fibrosed'...kdg2 baik kita diam dr kita bising2 sbb kita akan menzahirkan sesuatu yg spttnya org tak nampak...jagalah aib diri!!

pengomeLL 130 said...

emm, umm, btol tu, jglh aib diri.

131 said...

ape ni..x phm

Anonymous said...

bajet baik hati bersih..ahha

saya yg suka main2 said...

siyot la
asyik cmni je
jom kite pangkah bos baru kita yng akhirnya menang stelah 8 kali bertanding...hehehehe
mari2
sape ada idea leh sumbang trus

Anonymous said...

pelik tul perangai dak kelas kita nie.sume benda tak kena.tak pernah nak fikir positive.ntah ape2 ntah..korang2 yg suka mengkritik tu cuba cermin balik diri korang..korang bila ckp org bajet baik ke ape ke sbnarnya menunjukkan diri korang tu sdiri yg mmg truk..typical malay..

Anonymous said...

anonymous bajet bukan typical malay...blah laaaaa