23 February 2009

PRODUK YANG MENGANDUNGI LEMAK BABI DAN KHINZIR







KESEMUA YG DI ATAS
ADA MENGANDUNGI LEMAK BABI/KHINZIR.
JAKIM telah menghantar
surat pada semua retailer supaya tutup tanda
halal pada produk tersebut.
"Narcissus" is an established and well known brand associated with high quality China canned food and seasoning such as whole mushrooms, asparagus spears, lychees, spiced pork cubes, stewed pork chops etc. The range of "Narcissus" food products, which is very well demanded in many parts of the world, include :
Canned Meat
Canned Seafood
Canned Fruits
Canned Vegetables
Seasonings
di atas adalah barang2 keluaran narcissus.

Kepada semua muslimin dan muslimat tolong sebar2kan info ini kepada umat islam yg lain.untuk mendapat kesahihan tentang hal ini sila lawati
website


http://www.halaljakim.gov.my/

HARAP DIHEBAHKAN & BOIKOT

4 comments:

Pemboikot tegar said...

SALAM.
"KESEMUA YG DI ATAS ADA MENGANDUNGI LEMAK BABI/KHINZIR."

Tumpang ty, kenapa tak keluar gambar atau list barangan yang disebutkan? Kalau boleh nak tgk list dia. tq.

Anonymous said...

ada je gambar kat atas tu.

Anonymous said...

hari tu try cari kt laman web JAKIM tp cam x jumpe je....bleh tlg tunjukkan link yg sebenar x?...bukan ape..takut maklumat x benar..takut menzalimi org laen ats maklumat yg x benar tu...

yg x pasti said...

mintak supaya rujuk dlm lmn web rasmi PPIM
http://www.muslimconsumer.org.my/ppim//plugins/forum/forum_viewtopic.php?948

produk ni setakat ni x dpt d pastikan haram lg..

harap supaya berhati2 n dpt meniliti kesahihan maklumat

byk lg benda2 haram yg org Islam wat...bukan sekadar makanan shj!!!

jd lebih baek kite fokus pd yg JELAS HARAM dulu...cam COUPLE!!!!