23 October 2008

pengumuman feroz...

Assalamualaikum..this is feroz..PENTINGGG!!!

Aku nak explen sket pasal buku n brg clinical. Tak sempat kat kelas aritu. Masing2 nak blah cepat. Tolong baca dan sampai2kan.

Regarding buku,

Recommended for you to buy clinical examination talley atau clinical method Hutchinson sebelum clinical years. So semasa buku ni digunakan secara extensively masa 1st month of 3rd year nanti, taklah berlaku masalah buku takda dan sebagainya.
Masa 4th blok aku akan jual buku neuroanatomy.
Pathophysio lippincot supplier baru ni kata seratus lbeh. Xtau lbeh berapa.

Regarding barang clinical


1. Sepanjang 3rd year hanya ada 3 barang sahaja yang kita akan gunakan
• Stethoscope
• Tendon hammer
• Pen torch (2 jenis – plastic or besi)
• White coat (baju dokter)

2. Aku dah tanya senior regarding this. Ini adalah beberapa nasihat mereka. Tak caye, korang bley tanya diorang directly.

• Lecturer clinical expect kita to have stethoscope brand LITMANN sebab sensitivity and quality dia bagus untuk beginner mcm kita. Lgpun bleh pakai smpai jadi H/O and M/O nnt.

• Kalau nak stethoscop yang murah yang harga rm100 lbeh pun ada mcm jenama spirit, yang siap dengan BP measurement yang tak sampai rm100 pun ada, tapi no quality la. Kena sindir dengan lecturer je nanti.

• Kalau yang advance sgt pulak, tak sesuai bg beginner mcm kita. Baru nak blajar basic. So LITMANN lah yg jadi pilihan lecturer n senior.

• Barang2 laen mcm otoscope dll suma akan kita pakai masa 4th yr. So no need to rush now.

3. White coat akan dijual jugak dengan size S, M, L, XL, XXL. Harga rm50-60

4. Aku akan kuarkan borang oder untuk brg2 clinical masa 3rd blok. So borang yang circulate skrg ni kt sister bukanla saya yang punya. Ramai sister yang tanya, juz to clearkan kesalahfahaman. Kenapa 3rd blok? Sbb takda buku yang kena beli untuk blok tu. So taklah beban sgt. Lgpun JPA da masuk time tu kan. So simpan la duit and pakat oder time tu kay.

5. Barang2 ni aku amek drpd distributor yang terus dpd kilang dan bukannya KAMAL. So aku masih contact distributor utk survey harga yang paling murah utk korang. Stethoscope LITMANN aku dapat hrg murah around rm220-230. Tadi distributor kata, kalu total oder sampai 100unit, harga bleh murah lagi dpd rm220 Doa la lg untuk lg murah. Ameen

Tq Tq Tq…
Pesanan: Aku nak kawen jugak..kawen dengan buku..

21 comments:

takutnye nak pro!! said...

ok aku akan simpan duit utk beli barang2 tu

Anonymous said...

xyah simpan duit la, nnt jpa bg shcolar terus beli, kalu simpan duit kesian kat fairus.. korang beli terus byr, xyah simpan2 duit

Anonymous said...

adoi simpan duit pun x boleh ke? maksud aku nk save duit utk benda2 yg penting laaa. simpan duit salah. xde duit nnt kang kate habiskan utk berpoye2. tak paham aku. bukan barang trus dpt pon kalo hari tu scholar masuk. ape daaaa

barney stinson said...

tg saifudin ade berkate... "baik beli kat mydin...murah je"... wat up din!!!

buncit said...

on you face!!!
loser!!!

AJEBISO said...

dok payoh baloh la weh..pasal duit pun gege...ikut demo la nok simpan gapo pun...simpan angan2 ko,pemain simpanan ko,kumpulan wang simpanan pekerja ko,ikut la...kalau kita asyik bergaduh atau berkelahi antara satu sama lain,"umpama menanak nasi di tepian pantai sahaja".....

nedved said...

gapo la perumpamaan hok mu wi tu aje..kaloh karam singh walia

Anonymous said...

maksud dia...
nasik tak masak sbb angin kuat sgt,
nak maen2 pantai pon takleh sbb duk ralit nak peridup unggun...huhuhu...
paham nedved????
kalo tak betul aje tlg betulkan yeh?

AJEBISO said...

berat la nedved nih...tu perumpamaan baru tu...kawe saing a.samad said,dio royak perumpamaan tu ko kawe maring dulu...maksud dio,nasik tu sedap jugok kalu make ngan aye meroh,pahtu buh sayur sket,telur dadar ko...best wa cakap lu...meme dok sabit sket maksud tu ngn perumpamaan tu,tp nok wak gano,doh maksud dio gitu..bereh nedved?hahaha

nedved said...

bereh2..kawe paham..
tp kawe raso a.samad said x mngaku demo saing dio..
jatuh maruah dio..
baik dio saing nga karam singh walia..

AJEBISO said...

dok keno demo ni nedved...stail nok buleh nyakit jah tu???kawe ngn a samad said kacip halus...tau dok?dio siap wat novel lagi ko kawe yng berbunyi "aje sangat biso"...tau dok?balik bukit ar mung nedved..kalu demo duk sini lagi, bagaikan 'meniup pelita di malam raya,selepas menjamu sebiji ketupat'....rezak sungguh nedved ni..

Anonymous said...

a.samad said ada lg ke?

swarley said...

dr jual buku ke a. samad said pulak melencong ye. luas sungguh pengetahuan am kalian. haha

nedved said...

eh,melencong ko?
ade ore jual buku ko??

swarley said...

aah la aku silap. hahahahaha mintak maap pakkk

AJEBISO said...

la...ado ore jual buku ko?rezak sungguh..kawe dok kaba pun ore jual buku sini..budok mano gak hok jual buku tu??bungkus ko kawe 3 kilo setengoh...bukus donat ko kawe 3 butir retek...

Anonymous said...

tidak kusangka begini seorang rupanya seorang aje...best2

xoxo said...

betol..betol..betol..korang nie klu part mengarut power gler..xpe2..truskn..ak t'hibur..hihi

swarley said...

air yg tenang jgn disangka tiada buaya..aje..ko la buaya tu..hahahah..

ajebisongoti said...

sapo sbut2 nm kwe nih??
swarley sapo gak?
nk kna kutil ko?

AJEBISO said...

dok keno puok dio royak kawe ni boyo..kalu kawe boyo,lamo doh kawe kekoh puok2 nih...swarley la no 1 kawe kekoh,sedak2 dio royak kawe ni boyo..haha..swarley budok mano gak?aktif sungguh mung ni...berehi benar wi komen...demo buleh masuk Persatuan Komen Gemilang(PKG)..demo jadi palo la...biso jugok la persatuan tu, ibarat "berlari ke hujung jambatan"...