07 January 2009

perhimpunan raksasa palestin

pada 9 january ini bertempat di foyer KOM, kita akan sama2 berpiket untuk ramai2 mengutuk kekejaman Israel Laknatullah keatas Palestin.. mari sama2 turun dan bawa sepanduk masing2... mari!!! takbir!!! ALLAHUAKBAR!!

9 comments:

Anonymous said...

terima kasih kpd pokyeh kerana memberi peringatan yg sgt berguna..tp sy rasa seruan pokyeh kurang berkesan kerana hujah2 beliau tidak begitu kuat..seolah2 ketandusan idea..ade ke, ''xyah beli a ni..tak mati pun'' sesuai utk dikatakan bila kite nk mengajak org berbuat baik? tambahan pula, pokyeh kelihatan seperti emosional ketika menyampaikan ucapan beliau dihadapan..pokyeh, kawanl2 a emosi anda..kerana org yg berjaya dlm berdakwah adalah org2 yg sabar..

observer said...

sy rasa ok je yeh ckp tu...
yg ayat takyah a beli ni tak mati kalo tak beli tu ayat gurau je, dlm berucap biasa la ada selingan gurau2, kan dia da ckp jgn beli sbb tu brg boikot, makanya utk menyedapkan cerita biasa la kalo org tambah ayat 'tak mati tu'

sy tak nampak ke'emosional'an yeh..ke tang mana yg dia emo tu?

observer.

hamas said...

ak sokong pokyeh..

Anonymous said...

Aku rasa la memang yeh emo waktu tu, tapi mmg patut dia emo sebab israel mmg melampau...TAKBIR!! ALLAHUAKBAR!

care4islam said...

ok2, yeh emo x emo tu tk jd hal. yg penting kita paham ape yg nk dsmpaikn. so jom ah pegi rmai2. kita tunjukkn yg kta ambik berat hal ni. lg 1, ak harap handout2 lpas ni boleh bg lg info psal conflict israel-palestin ni, a brief history cam mana dia start. n sedikt cerita dr al-quran psal org2 yahudi ni. klau x membebankn la. cuma cdgn...

Anonymous said...

sahabat2 sume jgn la kite gi bhimpun sbb semangat aje..tp kite bhimpun ni atas dasar iman n ukhuwh kite..kalau kite himpun sbb smgt,lame2 jd semangt taik2 ayam gak..gitu jugak ngan boikot..

pejuangpalestin said...

ye..betul2..saya setuju..janganlah gi berhimpun tu sbb semangat saje..semangat tu penting, tapi yang comes before semangat tu adalah "kefahaman yang jelas" mengapa kita kena buat demikian... n satu lagi, saya nak mneyatakn sokongan kepada pokyeh juga..memang petut pun "emo" sikit, sbb israel dah melampau sangat2... n thanx jg kepada pokyeh atas initiatif yang baik untuk ke hadapan n bagitahu semua orang...jzkk

systen said...

ak skong cdangn care4islam, biro dakwah tlong buat handout psl isu palestine, sedikit history spaya isu ni jelas..jelaskn isu palestin ni bukan isu menuntut kemerdekaan negara smata, bkn isu nasionalisma, bkn isu hamas dan fatah tapi isu akidah yang wajib semua umat islam pertahankan..

Anonymous said...

aku nmpak je keemoan pokyeh..yg tak nampk tu pun kuat emo jgk kowt..