31 January 2009

21 comments:

nenex said...

sy akan cuba sedaya upaya utk boikot, walaupun sy rasa tidak semua produk sy mampu boikot

jom2 said...

jom mcd !

nak 1k daya, xnk 1k dalih said...

nenex, kite boikot secara terpilih. jd kalo xmmpu boikot sume pon, cuba sedaya upaya boikot 4brg terpilih ni: coca-cola, colgate, mcdonalds, ngn starbucks..
dan xkurang penting bitau/ajak sume member2 laen pasal kempen boikot ni..
semoga sume usaha kita diberi balasan yg baek di akhirat kelak..ameen-

al-qassam said...

tidak sempurna iman seseorang itu selagi dia tdak menyayangi saudara(muslim) yg lain..

ini membuatkan kita tertanya-tanya....cukup sensitiv kah kita dengan masalah saudara kita di palestin???

astaghfirullahalAzhim....

boycotter said...

i admit im not that sensitive, but i'll try to boycott anything i can. i dont drink coke too much, and i dont like coffee. plus, i know i wont die if i dont eat mcd (seperti kata yeh),so i wont eat mcd anymore and my ubat gigi is guaranteed halal and made from malaysia. i think that is good. but not good enough, rite? so i'll try my best to boycott other things that are not listed as 'barang2 terpilih' like nak-1k-daya-xnk-1k-dalih said :)

bpycotter said...

by the way, to be specific, my ubat gigi is not colgate ( in case someone attacks me by saying 'colgate pun buat kt malaysia and halal jugak')

brigadier jenderal said...

hahahaha...
anak sorg di U sibuk sibuk boikot..

ahli keluarga di rumah pegi makan makan di McD...
hahahaha...

jgn lupa tarbiyyah keluarga sendiri...
sebelum mentarbiyyah orang lain...

hahahahaha...

Anonymous said...

at least anak tu boikot, kalu satu family makan lg teruk, tp better satu family boikot,better than that, satu malaysia x makan mcd

Anonymous said...

boikot is simple, it isn't a rocket science, go to the shop, pick all the items at that shop and leave behind those yg ad label2 niee b4 proceed to cashier. haha, shud hav a simpler way anyway.. im sure u got it, don u?

bernama said...

Demonstrasi dan Boikot: Jawapan Kepada Yang Membantah

http://fakhrumobile.blogspot.com/

MCD LOVER said...

hmm...sy akan cube..wpun sy merindui mcd....hohoho

AJEBISO said...

Helo,kawe ado nok royak so ko puok demo.Loni DANONE tukar namo doh weh..Kawe sero,kes puok dio rugi sero.Ore pakat boikot doh sblum ni mugo..dio tuka namo KRAFT doh loni..Contoh,sekut rima (TIGER)ngan chipsmore,dok tulis doh DANONE loni..Jadi,kalu hok mano dok perase,mungkin dio beli jugok.Padahal puok dio tukar namo syarikat tu..Biso skil tuh.Tapi dok tau la kawe kalu Bos DANONE mulo bengkrapt,pagak ore lain ambik alih,pahtu tukar namo KRAFT.Kawe nok tuduh2 pun tokleh..Tapi gak,beli sekut lain takpo jugok.Sekut Meri ado kalu bo nok make tuh..Cicoh air teh ngn sekut meri,pah pagi esok sero keenakan dio..haha

muhammad adnan said...

"Wahai kaumku, masuklah ke tanah suci (Palestina) yang telah ditentukan Allah bagimu (tanah Palestina ditentukan Allah bagi kaum Yahudi selama mereka beriman dan taat kepada Allah), dan janganlah kamu berbalik ke belakang (kerana takut kepada musuh), nanti kamu menjadi orang yang rugi."

muhammad adnan said...

"Berkatalah 2 orang lelaki antara mereka yang bertakwa, yang telah diberi nikmat oleh Allah, "Serbulah mereka melalui pintu gerbang (negeri) itu. Jika kamu memasukinya niscaya kamu hanya kepada Allah, jika kamu orang-orang yang beriman.""

muhammad adnan said...

"Mereka berkata, "Wahai Musa! Sampai kapan pun kami tidak akan memasukinya selama mana mereka masih di dalamnya, karena itu pergilah engkau bersama Tuhanmu, dan berperanglah kamu berdua. Biarlah kami tetap (menanti) di sini saja.""

muhammad adnan said...

"Dia (Musa) berkata, "Ya Tuhanku, aku hanya menguasai diriku sendiri dan saudaraku. Sebab itu pisahkanlah antara kami dengan orang-orang yang fasik itu.""

muhammad adnan said...

"(Allah) berfirman, "(Jika demikian), maka (negeri) itu terlarang buat mereka selama empat puluh tahun, (selama itu) mereka akan mengembara kebingungan di bumi. Maka janganlah engkau (Musa) bersedih hati (memikirkan nasib) orang-orang yang fasik itu.""

5:21, 23-26

muhammad adnan said...

5:22 (tertinggal tadi)

"Mereka berkata, "Wahai Musa! Sesungguhnya di dalam negeri itu ada orang2 yang sangat kuat dan kejam, kami tidak akan memasukinya sebelum mereka keluar darinya. Jika mereka keluar dari sana, niscaya kami akan masuk.""

Anonymous said...

adakah usaha memboikot mesih diteruskan?

dr-jr said...

teruskan je memboikot till depa x kacau islam da...kiamat, maybe?only allah knows...
ikut pilihan hati nak boikot, up 2 u...tapi in diz era, to find alternatives, kacang je maa...
so, nak kre darurat, tuh ikut rase hati je...
cam cakap org dulu, ikut hati, mati le...hehe...
juz giving opinion, not condemning otherz... pardon if u feel offended...
n guyz, plz boycott thingz that r related to usa and british too, be it directly like BUM or inderectly like KFC..wsalamzzzz

Anonymous said...

kalau tak silap aku, isu boikot ni dah lame. sejak dr matric lagi. tp drpd ape yg aku tgk, kebanyakan org mcm angan2 taik ayam je boikot. ade la dlm sebulan dua, lepas tu beli balik brg2 yg kene boikot. bukan sekali bende ni jadi. byk kali. kebanyakan yg boikot pun bukan dtg dr hati, tp ikut2. org lain boikot, die pun nk boikot jgk. takut dipersalahkan. harap2 kali ni x mcm tu la.