01 January 2009

Selamat tahun baru 2009

dan salam maal hijrah buat semua.Sama-samalah kita menanamkan azam baru dan semangat baru sempena tahun baru ini.It's time to set up our new hope n determination,dan jangan lupa pakai tali pinggang belakang.Relevan atau tidak?itu pendapat anda.Undang2 tetap undang2.



242 disaman ingkar pakai tali pinggang belakang

KUALA LUMPUR: Seramai 242 pemandu kereta disaman apabila penumpang merekatidak memakai tali pinggang keledar belakang di seluruh negara mulai tengah malam tadi.

Pengarah Penguatkuasa Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), Salim Parlan, berkata jumlah saman dikeluarkan itu menunjukkan masih ada pemandu dan penumpang kenderaan yang tidak peka dengan amaran dan kempen dilancarkan sebelum ini.

“Kita melancarkan operasi di 28 lokasi di seluruh negara serentak bermula jam 10 malam hingga jam 2 pagi bagi mengenalpasti kesalahan ini.


more..

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Thursday/Mutakhir/20090101144152/Article/index_html

5 comments:

ehe said...

mmg tak patut pun org blkg pakai tali pinggang..buat susah aje,kita pakai time nmpk polis ajela

iEna said...

huhu..
alangkan yang kat depan pun tak habez pkai lagi, inikan pulak yg kat blkg..

i said...

duit bukan segala2 nya...
tp segala2 nya perlukan duit...
cipta la lg bnyk saman,baru dpt bnyk duit...buat had perlahan ke plk...

nguekk said...

hahah betol2..pandai giler cari timing nk buat operasi menyaman...mmg kerajaan ni corrupted la..lingkup..lingkup..macam la kaum2 kerabat polis tu driving pakai tali pinggang keledar..kalo x pakai pun, mesti x kena saman punya..mesti ada RASUAH..corrupted..corrupted

systen said...

hahahh..lpas ni krjaan tmbah 1 lg peraturan br, sume yang drive kete termasuk penumpang kn pkai helmet..klo xpaka kn saman..
huh, kaya btol krjaan, dah la ckai minyak 50sen selitre..xmsuk akal bg kt negara pengeluar mnyak!!!